top of page

Onze werkwijze

Om de oorzaak van je klachten te achterhalen, doen we eerst een anamnese: een grondige vraagstelling. Daarna volgt een podologisch biomechanisch onderzoek. Dat omvat statische en dynamische metingen met verschillende technieken, waaronder videobewegingsanalyse en drukmetingsanalyse.

Met nauwkeurige scanners speciaal ontwikkeld voor de podologie, nemen we 2D- en 3D-scans van je voetpositie en -vorm. Daarna ontleden en verwerken we de gegevens van de scans en het biomechanisch onderzoek. Resultaat: een op maat gemaakte en perfect passende corrigerende, functionele zool die je spieren stimuleert tot een juiste functie.

WERKWIJZE_1ANAMNESE _ AH4A5089_edited.jp

1 - Anamnese

de podoloog stelt gerichte vragen naargelang je situatie. Dingen die relevant zijn: leeftijd, gewicht, lengte, beschrijving van de klachten, beroep, hobby’s, sporten, noem maar op.

WERKWIJZE_2OBSERVATIE HOUDING_AH4A5175.j

2 - Observatie van de houding

een afwijkende voetstand leidt vaak tot bijkomende klachten zoals (chronische) knie-, heup- en lage rugpijnen. Door spieren op een andere manier te laten aan- en ontspannen, wordt de houding gecorrigeerd en nemen de pijnklachten af.

WERKWIJZE_3VIDEOANALYSE_H4A5151.jpg

3 - Computergestuurde videoanalyse

je stapt en/of loopt op een loopband en -strook, terwijl camera’s rondom de bewegingen opnemen. Speciale programma’s analyseren de digitale beelden en vergelijken ze met standaard referentiewaarden. Zo gaan we na of een foute manier van lopen aan de basis ligt van je klachten.

WERKWIJZE_4MEETONDERZOEK_AH4A5118.jpg

4 - Onbelast en belast meetonderzoek

we onderzoeken de beweeglijkheid en de stand van je gewrichten om mogelijke correcties te bepalen.

WERKWIJZE_5SPIERFUNCTIE.jpg

5 - Spierfunctieonderzoek

we onderzoeken de beweeglijkheid en de stand van je gewrichten om mogelijke correcties te bepalen.

WERKWIJZE_6DRUKPLAAT_AH4A5243.jpg

6 - Statische en dynamische drukmetingen

je voetafrol wordt gedetailleerd beschreven met behulp van een twee meter lange drukplaat. Die is uitgerust met meer dan 16.000 hypergevoelige druksensoren, waardoor metingen worden opgeslagen aan een snelheid van 500 Hz (tot 500 frames/seconde). Via klinische software onderzoeken we de metingen om de drukpunten van je voetzool minutieus in kaart te brengen.

Grey Sneaker

7 - Schoeninspectie en –advies

een goede zool verdient een kwaliteitsvolle schoen om een succesvolle behandeling te verzekeren.

De combinatie van alle gegevens uit bovenstaande onderzoeken vormt de basis van je behandelingsplan.

bottom of page